Wednesday 30 September 2009

Podpora Britských Konzervativců Václavu Klausovi

Podpora Britských Konzervativců Václavu Klausovi

Britští konzervativci asi poslední rozumná strana v EU která se nenechala zastrašit!

Cameron tries last-ditch attempt to delay Lisbon Treaty with 'referendum' letter to Czech president


cituji:
Svobodní vítají podporu Davida Camerona, šéfa britských konzervativců, Václavu Klausovi

Britský deník Daily Mail s odvoláním na zdroje v Konzervativní straně dnes napsal, že šéf britských konzervativců David Cameron poslal dopis českému prezidentovi Václavu Klausovi. Ujišťuje ho v něm, že pokud počká s podpisem Lisabonské smlouvy, konzervativci vypíší po svém očekávaném volební vítězství referendum. (zdroj: Daily Mail)

Svobodní považují Cameronovu podporu za dobrou zprávu a za další důvod, aby prezident s ratifikací Lisabonské smlouvy nespěchal. „Oceňuji, že britští konzervativci, na rozdíl od ODS, drží slovo a slíbené referendum uspořádají,“ uvedl předseda Svobodných Petr Mach a připomněl tak 6 let starou dohodu české ODS a britských Konzervativců na uspořádání referenda.

Předseda britské Konzervativní strany Ian Duncan Smith a předseda ODS Mirek Topolánek podepsali 10.7.2003 tzv. Pražskou výzvu, v níž se zavázali k vypsání referenda ke smlouvě měnící uspořádání EU: „Evropské národy nepotřebují smlouvu – ať již se jmenuje Ústava nebo ne – stlačující všechny evropské země do jednoho ekonomického, politického a právního rámce. Bohužel, přesně tam však směřují výsledky Konventu o budoucnosti EU. Proto je třeba podrobit je jedinému spolehlivému testu – lidovému hlasování, referendu. Základem spolupráce mezi evropskými národy by měly být smlouvy uzavřené mezi suverénními státy a legitimita Evropské unie by měla být odvozena pouze od těchto smluv. Je třeba, aby politické síly, které sdílí tuto vizi, ji uměly společně podpořit a prosadit.“
(Zdroj: http://www.ods.cz/docs/listy/listy_04-2003.pdf , str. 6)

„Když mohou podruhé hlasovat Irové, může podruhé hlasovat i Velká Británie i Česká republika,“ uvedl předseda Svobodných Petr Mach. „Svobodní chtějí, aby se i v České republice uspořádalo o Lisabonské smlouvě referendum“.

Svobodní přeložili do všech národních jazyků petici, kde mají občané států EU příležitost vyjádřit svůj názor na budoucnost Evropy na jednom místě. Více na www.petice.eu

zdroj:
Vítáme podporu Davida Camerona Václavu Klausovi



Kongres ODS rok 2006 - a jeho stále platné usnesení 3.4. "Kongres ODS zakazuje všem politikům ODS předávat další kompetence ČR na úroveň Evropské unie a rozšiřovat rozsah evropské agendy schvalované kvalifikovanou většinou."



Kdo zradil Českou republiku?
mimo soudruha Topolánka a nemalé části ODS

.

4 comments:

Anonymous said...

moderni je strasit tim co prijde pod ruku:

Klaus, pád vlády a ruské zájmy
http://www.revuepolitika.cz/clanky/78/klaus-pad-vlady-a-ruske-zajmy

Anonymous said...

HADEJTE PROC USTAVNI SOUD TAK SPECHA ???

ze by znal vysledek rozhodnuti o LS predem?

muzete hadat



Ústavní soud odmítne pro zmatečnost stížnost na Lisabon

http://euro.cz/id/vzo9togh1y/detail.jsp?id=18264

Anonymous said...

Ireland now has 2.0% of the EU vote
The Lisbon Treaty will halve it to 0.9%

http://en.euabc.com/

Anonymous said...

Jak je skvělé být v EU

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pavel-kohout.php?itemid=7299